torstai 29. lokakuuta 2015

Google Drive vinkkejä.

Menin tänään pitkästä aikaa Scoop.it- sivulle. Scoop.it on kuratointiväline, jossa käyttäjät keräävät linkkejä johonkin aiheeseen liittyen (aiheesta lisää täällä). Ja sieltä löytyi tälläinen topic:


Ja mitä sitten tällä kertaa opin ja oivalsin:

1. Docsiin ja myös muihin Google- ohjelmiin löytyy kasapäin erilaisia valmiita pohjia. Kun avaat uutta asiakirjaa mene: tiedosto> uusi> mallista. Ja sieltä löytyy tuhansia valmiita pohjia. Siellä näkyy myös käyttämäsi pohjat ja voit lisätä sinne myös omia mallejasi muiden käytettäväksi. Jakamista ja yhdessä tekemistä parhaimmillaan!

2. Jossain vaiheessa olisi tarvinnut tehdä tekstiä kahdelle palstalle, en löytänyt sellaista ominaisuutta Docsista, joten tein sen homman Drawings:lla. Ei silläkään palstoja, kolumneja saa, mutta sillä voi tehdä erillisiä tekstiblokkeja jotka voi sitten järjestellä kuten haluaa.

Jostain kumman syystä Google ei ole saanut tuota kolumnitoimintoa kehitettyä vaikka on aiheesta taatusti saanut palautetta. Tänään noita malleja tutkiessani oivalsin kuinka tekstin saa kahdelle palstalle. Pitää luoda taulukko, jossa on kaksi saraketta ja laittaan tekstin siihen ja sitten muuttaa taulukon reunat valkoisiksi. Teksti ei kuitenkaan juokse nyt palstalta toiselle, sen joutuu tekemään manuaalisesti leikkaamalla ja liittämällä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti