tiistai 8. joulukuuta 2015

Gyazo- helppo ja nopea ruutukaappaustyökalu

Kuinka käytät Gyazoa?

Tähän näppärään pikku apulaiseen minut tutustutti 13- vuotias poikani lähettäessään minulle jonkun jutun johonkin pikaviestimeen. Olin hetken että mitä, minkä ihmeen Gyazo-linkin hän mulle laittoi, mutta kun tutustuin aiheeseen tarkemmin totesin että tämä onkin varsin mainio työkalu.

Kaikki meistä on varmaan joskus käyttänyt tietokoneen print screen- toimintoa. Ensin kuva, sitten liitetään se jonnekin kuva-tai taitto-ohjelmaan, kuvan rajaus ja tallennus. Itseäni on ainakin tuossa häirinnyt se että mistä mä sen alkuperäisen kuvan löydän. Vai onko sitä enää missään?

Luo itsellesi tili Gyazon sivuilla ja lataa se omalle koneellesi. Kannattaa lisätä myös omaan Chromeen Gyazo- laajennos, toimii vain selaimella, mutta saat muutamia lisäominaisuuksia.

Gyazo- laajennos Chromessa

Kun klikkaat Gyazo- ikonia tietokoneen työkalupalkissa muuttuu hiiren osoitin ristiksi ja voit rajata haluamasi kuva-alan. Otettu kuva lautautuu automaattisesti Gyazo- tilillesi ja avautuu uudelle välilehdelle. Lisäksi kuvan osoite on nyt leikepöydällä, josta voit liittää  (ctrl+v) sen suoraan vaikka e- mailiin. Kuvan yhteyteen Gyazoon tallentuu myös se nettiosoite mistä kuva on otettu jos se on joltain sivulta. Gyazosta saat myös URL-osoitteen, jolla kuvan saa liitettyä vaikka Googlen Draw- sovellukseen.

Kaikki ottamasi kuvat löytyvät Gyazon pilvestä ja taisi olla niin että ilmaisversiossa ne säilyvät siellä vain kaksi kuukautta.

Lisäksi Gyazolla voi tehdä kymmenen sekunnin GIF- animaatioita, siihen ole vielä juurikaan perehtynyt.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti