tiistai 10. marraskuuta 2015

EDpuzzle, jakaminen

Ennen kuin siirtyy oikeasti käyttämään jotain tämmöistä härpäkettä sitä pitää testata. Esimerkiksi tehtävän jakaminen kannattaa kokeilla itse, jotta kaikki varmasti toimii ja sitä varten on hyvä olla toinen sähköpostiosoite, tai oikeastaan Google-tili saman tien, jolloin voi myös testata Google- dokumenttien jakamista.

EDpuzzleen oppilas voi tehdä omat tunnukset, ei tarvitse sähköpostia, mikä on muuten aika hyvä asia esim. pienten oppilaiden kanssa, tai kirjautua Google- tunnuksilla yhdellä klikkauksella jos on Chromeen kirjautuneena. Lisäksi oppilas tarvitsee koodin, jolla pääsee tehtävään käsiksi kirjauduttuaan EDpuzzleen.

Tehtävän voi myös jakaa linkkinä tai upotuskoodina. Huomasin juurikin kokeillessani että tuon upotuskoodin voit ottaa kahdesta paikasta ja se toimii hieman eri tavalla:

1. My content-valikon kautta jaettaessa video on kenen tahansa nähtävillä eikä vaadi kirjautumista. Edellinen Edpuzzle postaus. Myöskään vastaukset eivät kirjaudu mihinkään.

2. My classes-valikossa on näkyvillä luomasi oppitunnit ja niihin tuomasi videot. Kun jaat videon tätä kautta tai upotat sen esim. blogiin oppilaan on kirjauduttava sisään päästäkseen tekemään tehtävä ja hänellä on oltava lisäksi koodi. Mutta hänen ei tarvitse mennä erikseen EDpuzzlen sivuille.

Alla olevan tehtävän koodi on e1Vr6V, kirjaudu sisään ja kokeile. :) Tee itsellesi höpölöpö- tunnukset EDpuzzleen niin pysyt ingogniittona jos haluat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti