torstai 5. marraskuuta 2015

Google Chrome

Käytän Chromea selaimena kun nyt muutenkin näistä Googlen tuotteista intoilen. En ole muita edes kokeillut vuoteen, mitä nyt äsken vilkaisin Firefoxia ihan vaan tarkistaakseni onko siinäkin tämä kirjautumismahdollisuus ja synkronointi. Ja näkyi olevan.

Nimittäin tuo synkronointi oli se asia jonka takia Chromeen siirryin, että olin millä koneella tahansa pääsen käsiksi omiin kirjanmerkkeihin ja selaushistoriaan  ja synkkaus toimii myös puhelimen selaimella. Lisäksi kun kirjautuu Chromeen omilla Google-tunnuksillaan pääsee saman tien sisään myös kaikkiin Googlen palveluihin (Gmail, Blogger, Google Kuvat, Drive, Youtube jne.).

Useissa paikoissa on mahdollista tehdä kirjautuminen Google- tunnuksilla ja käytänkin sitä, koska se nopeuttaa elämää, pääsen yhdellä klikkauksella sisään palveluun kun olen Chromeen kirjautunut eikä tarvitse muistaa monia salasanoja. Mutta ei ehkä välttämättä kauhean tietoturvallista.

Nyt kun aloin kirjoittamaan tästä(kin) aiheesta huomasin kuinka vähän oikeastaan tiedänkään.

Mutta yksi tärkeä juttu pitää Chromen kanssa muistaa vierasta konetta käyttäessä: KIRJAUTUA ULOS!


Nimittäin pelkkä Chromen sulkeminen ei poista kirjautumistasi koneelta vaan kun seuraava käyttäjä avaa Chromen hän pääsee suoraan sinun Chromeesi, kirjanmerkkeihisi ja kirjautumisiisi.

Jostain syystä tuo asia on Chromessa tehty harvinaisen epäselväksi, sellaista paikkaa kuin kirjaudu ulos ei nimittäin löydy vaikka avattaessa se pyytääkin kirjautumaan sisään. Tuo toiminto on Chromessa "poista käyttäjä" eli poistat kaikki omat Chrome-tietosi ko. koneelta.

Tässäpä Screencast-O- Maticilla tekemäni lyhyt ohjevideo asiasta:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti