keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Google-piirrokset (Google Drawings)

Googlen piirrostyökalu Drawings, taisi olla jossain vaiheessa pelkkä Draw, on hurjan monipuolinen työkalu moneen hommaan. Voit tehdä erilaisia graafisia esityksiä, logoja, esitteitä jne. Voit tehdä erilaisia kaaviota ja mindmappejä ilman mindmap-ohjelmien hierarkiarajoitteita.

Voit jakaa piirroksesi ja esitellä tekemistäsi muille tai tehdä sitä yhdessä muiden kanssa sekä kommentoida ja keskustella samalla. Valmiin piirustuksen voit ladata pdf-muodossa tai kuvana tai lähettää sähköpostin liitteenä suoraan ohjelmasta. Tämä toimii muuten muissakin Google- sovelluksissa ja on erittäin kätevää ja nopeaa. (Tiedosto>Lähetä sähköpostin liitteenä).

En ala sen enempää tässä ohjeita kirjoittamaan, näillä Googlen ohjeilla pääsee hyvin liikkeelle. Ja hyvin selkeä ja helppo Drawings on omaksua jos on joskus jotain piirros- tai taitto-ohjelmaa joskus käyttänyt. Mutta muutamia vinkkejä annan:

- Piirustuksen koon muuttaminen: Tiedosto> Sivun asetukset. Oletuksena on 4:3. Kohdasta Oma voit määritellä koon vapaast. Toinen mahdollisuus sivukoon muuttamiseen on tarttua hiirellä sivun rajojen oikeaan alakulmaan ja muokata sivun kokoa vapaasti.

- Kuvien rajaaminen. Lisättyjä kuvia voi rajata (maskata) hyvin monipuolisesti käyttäen erilaisia sovelluksesta löytyviä muotoja. Valitse rajattava kuva, klikkaa rajaustyökalun vieressä olevaa nuolta ja pääset muotoihin joilla voit maskata kuvan.

- Ehkä parasta Drawingsissa on kuitenkin intuitiiviset apuviivat ja asettelutyökalut. Kun siirrät jotain objektia ruudulle ilmaantuu punaisia apuviivoja, jotka auttavat sijoittamaan objektin hyvään paikkaan suhteessa pohjaan tai toisiin objekteihin (keskelle, yläreunat tasan jne.). Se hakee myös välimatkoja suhteessa toisiin objekteihin.

Niin kuin muutkin pilvessä toimivat härpäkkeet myös Drawingsilla tehdyn piirustuksen voit upottaa blogiin, kotisivuille, Moodleen tms. oppimisympäristöön. Ja tietysti myös muihin Googlen työkaluihin kuten Docsiin, Sheetsiin tai Slidesiin.


1 kommentti:

  1. http://www.controlaltachieve.com/2016/01/language-arts-graphic-organizers.html?m=1

    VastaaPoista